Herfst! Top ideeën voor dit kleurrijke jaargetijde!

herfst

De herfst. Hét seizoen van regen, hagel, wind en ga zo maar door.
Máár… het zijn ook de maanden van de prachtige herfstkleuren, de vallende bladeren en die heerlijke mok warme chocomel met (een beetje veel) slagroom!
In dit blog lees je alles over de leukste activiteiten in de herfst met jouw kleintje.


Het is je vast niet ontgaan dat de herfst zijn intrede heeft gedaan met daarachter zijn grote zus, de winter! De dagen worden donkerder en het weer slechter, maar toch zeggen wij: ga er lekker op uit!
We geven je in dit blog de leukste ideeën en trends voor deze herfst.

Ga lekker de natuur in.
In de herfst is er enorm veel te zien voor kinderen. Paddenstoelen poppen uit de grond en het bos is gehuld in de mooiste kleuren. Daarnaast is het voor onszelf ook heerlijk om even uit de dagelijkse stress te kruipen en te genieten van de frisse lucht.
Kan jouw kindje al zelf lopen dan kun je natuurlijk op zoek naar mooie bladeren. Neem ze mee naar huis en leg ze in een keukenpapier tussen een boek. Laat dit een weekje liggen en je hebt prachtig gedroogde bladeren.
De temperatuur is natuurlijk wel een stuk lager en met de wind kan het soms nog kouder aanvoelen. Zeker als je baby nog klein is kan het zijn dat hij of zij snel afkoelt. Zorg er daarom voor dat je jouw baby lekker warm inpakt in de wandelwagen of buggy. Dit kan perfect met een warme voetenzak of wikkeldeken.  Deze kun je overigens ook in de autostoel gebruiken. Ze zijn geschikt voor zowel 3- als 5-punts gordels!

Lekker ravotten in de indoor speeltuinen.
We gaan er niet omheen draaien. Soms is het weer ronduit té slecht om iets buitenshuis te doen. Toch betekent dit niet dat je met de kinderen enkel voor de tv hoeft te hangen. Tegenwoordig heb je op de meeste plaatsen ruime keuze uit indoor speeltuinen. De meesten zullen de grote spelers als Monkeytown en Ballorig kennen, maar wij raden aan om ook eens te kijken naar de minder bekende speeltuinen. Vaak zijn deze een stuk voordeliger én rustiger. Je zult je verbazen hoeveel er bij jou in de buurt te vinden zijn.
Eén die wij er graag willen uitlichten is de Orchideeën Hoeve in Flevoland. Deze jungle speeltuin heeft een prachtige tropische uitstraling met diverse dieren, zoals vogels, reptielen en apen. Daarnaast hebben ze nog eens een enorme speelruimte van maar liefst 1000 m2. Het is meer dan een leuk dagje weg; je waant je hier écht even op vakantie.

De leukste trends deze herfst.
In de herfst van 2019 zien we enkele duidelijke trends terugkeren. Net als vorig jaar blijven de warme herfstkleuren, zoals  mosgroen, okergeel en verschillende tinten rood ook dit jaar weer heel populair. Heel duidelijk zien we een trend in dierenprints. Luipaard printen zijn erg trendy, maar ook flamingo’s, eenhoorns en leeuwen zie je terugkomen. Dit zie je niet alleen terugkomen in shirts en truien, maar ook in schoenen, slaapzakken, hydrofiel luiers en multidoeken.
Qua materiaal zie je een enorme verscheidenheid. Duidelijk meer ten opzichte van andere materialen zie je dit najaar en de winter (met name bij jongens) de ribcord terugkomen. Jollein heeft ook bijzonder mooie slaapzakjes in ribcord stof.

Geniet van de kleine dingen in het leven. Fijne herfst gewenst.

Laat een reactie achter